Proč firmy volí Dynamics 365?

Začínáte a plánujete nasadit nový robustní informační systém? Nebo již nějaký ERP nebo CRM systém používáte a zvažujete výměnu za nový?  Nevíte, jestli nový systém nasadit na vlastním hardware u vás v serverovně nebo jej přesunout do datacentra?  Či snad půjdete jen cestou pronájmu výpočetního výkonu?

Pokud Vás nic z výše uvedeného neláká a chcete se zbavit zbytečných starostí, pak zřejmě u vás zvítězí volba software jako služba (SaaS) - pronájem informačního systému běžícího v cloudu.
Soubor cloudových aplikaci Microsoft Dynamics 365 je ideálním řešením pro organizace, které potřebují ve všech směrech flexibilitu. Zaměstnanci mohou pracovat kdykoliv odkudkoliv, licence je možné podle aktuální potřeby operativně rozšiřovat nebo snižovat a podobně je možné přistupovat k rozsahu využívaných aplikací. Sami se rozhodnete, se kterou aplikací začnete, a podle potřeby doplníte další tak, aby podporovaly způsob práce vaší organizace a zaměstnanců. Aplikace jsou dnes dostupné výhradně přes internetový prohlížeč odkudkoli a z jakéhokoli zařízení. Pro přístup je k dispozici také dostatek mobilních aplikací.

Microsoft Dynamics 365 kombinuje funkce ERP, CRM a integruje tak vaše data, obchodní logiku a procesy do jednoho celku. Vzájemně integrované aplikace  jsou navrženy tak, aby propojily vaše zákazníky, zaměstnance a obchodní činnosti. Namísto oddělených a izolovaných prodejních a marketingových aplikací tak Dynamics 365 přináší automatizované, integrované a inteligentní prodejní a marketingové funkce, které efektivně pomáhají získávat nové zákazníky a zrychlují procesy pro podporu těch stávajících.  Mezi nezanedbatelné bonusy cloudových služeb od Microsoftu je nutné počítat nativní integraci Dynamics 365 s aplikacemi Microsoft 365, což mimo jiné umožňuje jednotný způsob správy uživatelů i služeb.
 
sales-1.jpg
operation.jpg

 

Vysoká míra přizpůsobení

Každá ze souboru aplikací Dynamics 365 je navržena tak, aby už v základu poskytovala většinu potřebných funkcionalit. Stále však zůstala zachována i možnost přizpůsobit aplikace specifickým potřebám jednotlivých oddělení.  Nejvíce pak oceníte integraci aplikací do jednom celku.

Díky nástrojům pro správu máte stále maximální kontrolu nad tím, jak jsou služby a aplikace nakonfigurovány. Samozřejmostí je pak dokonalý přehled nad vašimi obchodními a bezpečnostními potřebami. Prostřednictvím integrované Microsoft Power Platform můžete vytvářet vlastní a automatizované funkce na základě vašich dat a procesů.
 

Znalost kódu není nutná

Dynamics 365 umožňuje uživatelům vytvářet aplikace vlastními silami bez nutnosti znát programovací jazyk. Například pomocí funkce point-and-click v Microsoft Power Apps je „programování“ podobné jako při vytváření prezentace v PowerPointu. Vizualizace a pracovní postupy v pozadí jsou nastaveny automaticky. Vestavěná inteligence umožňuje organizacím získávat rychlé a využitelné informace, které lze ještě více zpřehlednit pomocí dalších služeb umělé inteligence, a to jak v prostředí Azure, tak využitím specializovaných aplikací je například Customer Insights.
 

Výkonná vizualizace i analytika

Power BI je výkonný nástroj pro vizualizaci a analýzu dat vzniklých v jiných aplikacích z dílny Microsoftu. Pomocí nástroje AI Builder je možné využít strojové učení a zlepšit své procesy. Můžete tak optimalizovat způsob, jakým vaše firma komunikuje s aplikacemi, a to vizualizací informací v reálných scénářích například díky přidání smíšené reality.  


99,9% dostupnost

Produkty Dynamics 365 běží nativně na platformě Azure a využívá tak výhod rozsáhlé cloudové struktury a zrcadlených datových center společnosti Microsoft po celém světě. Služby běží na úrovni 99,9% dostupnosti. Pokud jsou uživatelé rozptýleni v různých lokalitách, je možné hostovat služby Dynamics 365 a data v preferovaných oblastech datových center po celém světě v blízkosti uživatelů a snížit tím tak zpoždění na cestě z datacentra ke klientovi. Samozřejmostí je bezpečnost dat, která i při tomto rozmístění v datacentrech zůstává vysoká.
 

Správa a šifrování dat

Velmi využívaná je granulární správa dat a definice individuálního přístupu k datům. Dále je možné vytvořit pravidla přístupu na konkrétní pole a některé citlivé informace tak určitým uživatelům nezobrazovat. K dispozici jsou také možnosti šifrování. Pomocí šifrovacích klíčů je možné tak chránit data před neoprávněným přístupem, zobrazením nebo exportem.


Jednotné přihlašování uživatelů

Přidávat uživatele do služeb Dynamics 365 je velmi jednoduché. V případě potřeby je možné propojit uživatele se stávajícími adresářovými službami, což umožňuje využít zabezpečení založené na identitách v Azure Active Directory a zavést jednotné přihlašování uživatelů napříč aplikacemi, portály a službami.


Dodržování předpisů (Compliance)

Služby v Dynamics 365 jsou v souladu s GDPR a podporují hlavní globální, vládní, regionální a oborové předpisy. Dynamics 365 jsou v souladu s platnými zákony o ochraně dat a soukromí a řeší nejpřísnější požadavky na zabezpečení a ochranu osobních údajů. Díky tomu může organizace snadno dodržovat stávající normy a reagovat na normy nové. Pomocí portálu Microsoft Service Trust Portal a nástroje Compliance Manager je možné získat přístup k aktuálnímu stavu nebo souladu s předpisy, dozvědět se o doporučených kontrolách, které je třeba zavést v souvislosti s konkrétním regulačním požadavkem. Zjistíte tak, které kontroly společnost Microsoft zavedla nebo na kterých pracuje.


Integrované prostředí

Obecně jsou firemní aplikace datově a logicky nespojité, což uživatele nutí vytvářet jedinečné datové a logické propojení pro každou aplikaci. Kromě nákladů na propojení a jeho udržování je tak významně ztíženo vytváření integrovaných poznatků nebo analýzu dat napříč aplikacemi. K řešení tohoto problému slouží databáze v cloudu (Common Data Service , CDS), která bezpečně ukládá data a zároveň umožňuje aplikacím a procesům komunikovat s jedinou datovou sadou jednotnou obchodní logikou.

CDS běží v prostředí Microsoft Azure a nejenže rozumí vašim datům, ale také optimalizuje ukládání různých typů dat. Automaticky ukládá obrázky, aktiva a objekty jako textové řetězce v tabulkových datech a agreguje hodnoty a související činnosti. Témata používaná v systému CDS jsou otevřená a tvoří základ společného datového modelu (CDM). CDM definuje entity, atributy, sémantická metadata a vztahy, které zajišťují konzistenci způsobu definování a propojení dat napříč aplikacemi.
 

Připojení ke stávajícím službám

CDS lze také integrovat s dalšími zdroji dat. Pomocí Power BI můžete exportovat data z CDS do Azure Data Lake Storage nebo do vlastního umístění preferovaného pro analýzu dat. Pomocí datových toků Power BI je možné vaše data transformovat do podoby CDM a připravit je tak pro přístup k CDS nebo jiným službám. K dispozici jsou stovky předpřipravených konektorů pokrývajících populární datové platformy a aplikace, které vám umožní připojit se k vašim stávajícím systémům buď pouze pro čtení nebo pro čtení i zápis. Můžete přistupovat k datům v rámci kancelářských nástrojů pro spolupráci, interních databází, externích systémů, jako jsou Adobe a SAP, nebo dokonce profesních a sociálních sítí, jako jsou LinkedIn a Twitter. Můžete také vytvářet konektory pro interní aplikace. A pokud byste chtěli podrobnější kontrolu, Microsoft Azure poskytuje vývojové nástroje a jazyk podle vašeho výběru, abyste mohli provádět další vlastní vývoj.
 

Inteligentní transformace podnikání

Dynamics 365 poskytuje kompletní technologické propojení napříč aplikacemi, službami a nástroji. Umožní vám transformaci podnikání v propojenou, inteligentní strategii podnikových aplikací, která zahrnuje všechna oddělení organizace. Platforma Power Platform vám umožní vytvářet vlastní automatizovat procesy přístupným, propojeným způsobem a zlomek času a dnes obvyklých nákladů.
 

Potřebujete pomoc s Microsoft Dynamics 365?

Allium zavádí a přizpůsobuje konkrétní aplikace a služby Dynamics 365. Pokud vás výše uvedené informace zaujaly. Kontaktujte nás ještě dnes a ptejte se, jak konkrétně vaší firmě může Dynamics 365 pomoci.

Pomůžeme vám správně zvolit obchodní řešení, vytvořit nebo upravit procesy, které nejlépe podpoří vaše cíle a zavést je v celé organizaci. Náš přístup k řízení projektů, mezinárodní zkušenosti a odborní konzultanti vám výrazně zjednoduší přechod do digitálního světa.
 

Kdo používá Microsoft Dynamics 365?

reference-1.jpg

Chcete víc informací? Rádi Vám je poskytneme telefonicky na čísle +420 607 080 358 nebo osobně. A pokud si chcete raději napsat o informace, využijte náš on-line formulář.

Chci Vám napsat.
Autor článku:
Radek Farkaš
Radek Farkaš
Specialista ERP