POKROČILÉ POŘIZOVÁNÍ INFORMACÍ PRO BEZPAPÍROVOU KOMUNIKACI

Projekt je spolufinancován Evropskou unií.

Projekt ALLIUM s.r.o. a CAMEA, spol. s r.o.  je zaměřen na průmyslový výzkum a experimentální vývoj řešení záznamu jednání a úkolu na základě hlasového vstupu s hardwarovým ovladačem synchronizujícím témata a kontext jednání. Inovativnost spočívá zejména v jeho integraci s dokumentovou základnou společnosti uživatele a novým přístupem k pořizování informací v počítači. Pro pořízení informací historicky existuje klávesnice, myš, touchpad, trackpoint a některá speciální rozhraní.
Výstupem projektu jsou:
•             In2-Record - softwarové řešení pro hlasový vstup a ovládání agend systému DMS
•             In2-Cube - funkční vzorek hardwarového ovladače pro synchronizaci algoritmů umělé inteligence s reálnými úkony

Předpokládá se inovace 8. řádu, která spočívá ve výzkumu a vývoji naprosto unikátního ovládacího prvku, který je kompletně novým přístupem k pořizování informací v počítači. Ovládací prvek bude tvořit kompletní uživatelské rozhraní počítače speciálně navržené pro interakce s umělou inteligencí. Je tak upuštěno od dosavadního principu technologie pomocí tradičních rozhraní (klávesnice, myš, touchpad atd.), který je nahrazen zcela novým technologickým principem. Princip technologie je naprosto odlišný, uplatňují se zde nové a nenadálé principy fungování.