Success story - RC Europe

Microsoft Dynamics 365 Business Central pomohl sjednotit řízení firem developerské skupiny RC

RC Europe se specializuje na development, správu a poradenství v oblasti komerčních, administrativních a bytových nemovitostí. Má pobočky v různých evropských zemích. Působí především v oblasti stavby a rekonstrukce kancelářských budov, developmentu obchodních parků, maloobchodních center a potravinářských řetězců. Kromě toho revitalizuje, staví a následně spravuje bytové domy.

Společnost hledala ERP systém, ve kterém by mohla spravovat data a procesy firem v rámci skupiny, a také vhodného dodavatele, který by jí pomohl s jeho implementací, správným využíváním a nastavením procesů. Vybrali si Microsoft Dynamics 365 Business Central a spolehlivým partnerem se jim stala společnost Allium.
RC_logo_red.png
Zákazník: RC EUROPE, a.s.

Web: https://www.rceurope.cz

Země: Česká republika, Rumunsko, Chorvatsko, Srbsko

Zaměření: Development komerčních, administrativních a bytových nemovitostí

Produkty a služby: Implementace a rozvoj řešení v Microsoft Dynamics 365 Business Central, Microsoft 365 a Ordinics

 

Allium, RC Europe a Microsoft Dynamics 365 Business Central

Potřeba změny

Lokální SW nástroje používané v jednotlivých firmách nepodporovaly klíčové obchodní procesy a navíc komplikovaly způsob řízení celé skupiny. Pro vyřešení této situace byl zvolen systém Microsoft Dynamics 365 Business Central. Výsledek jeho implementace v ČR však neodpovídal očekávání zákazníka. Nakonec RC Europe dospěla k rozhodnutí, že potřebuje jiného partnera, o kterého se může opřít a který jí pomůže vybraný systém maximálně využít k zefektivnění její činnosti a pohodlné správě informací ve všech zemích kde působí. Rozhodli se přejít pod křídla společnosti Allium s.r.o., která  působí v oblasti implementace a rozvoje ERP systémů již od roku 1994.
 

Nástroje Microsoft, specifické rozšíření a důraz na školení

Úvodní analýza ukázala, že je nutné ERP systém Microsoft Dynamics 365 Business Central reimplementovat. Jedním z klíčových předpokladů úspěšné reimplementace bylo zajistit, aby uživatelé skutečně rozuměli systému a uměli s ním správně pracovat.

Detekovali jsme také nedostatečnou podporu evidence nájemních smluv a souvisejících procesů. Funkčnost standardního systému jsme proto rozšířili implementací vlastního modulu pro správu pronajímaných objektů upraveného podle specifických potřeb zákazníka.
 
BCcoObsahuje-vlastni-kruhy.jpg

Projekt reimplementace v ČR a implementace v dalších zemích se podařilo realizovat v průběhu necelého půl roku. S naší pomocí dokáže nyní RC Europe plně využívat možností Microsoft Dynamics 365 Business Central pro podporu své činnosti a efektivní řízení celé skupiny.
 

Sjednocené řízení skupiny a zefektivnění klíčových procesů

Přechod od složitého řízení založeného na neustálém posílání excelů s daty a ruční evidenci smluv k jednotnému systému, kde jsou data centralizovaná a procesy v rámci skupiny sjednocené je jednoznačně nejvýznamnějším přínosem využití Microsoft Dynamics 365 Business Central.
 
business-central-devicies.jpg

Po přechodu do ostrého provozu pokračujeme v dalším rozvoji. Dalším logickým krokem bylo například propojení samotných dokumentů smluv s jejich centrální evidencí. Ke kompletní správě těchto dokumentů evidovaných v systému Microsoft Dynamics 365 Business Central využíváme vlastní řešení Ordinics postavené na platformě SharePoint online.

RC Europe může nyní těžit maximum z výhod, které přináší využití prostředí Microsoft Dynamics 365 Business Central.
 
Jsem opravdu rád, že máme Business Central. Konečně máme přehled přes všechny společnosti a my jako management víme, co se děje.“

Martin Grunwald,
člen managementu RC Europe

 
  • Účtování zálohových a pevných částí plateb.
  • Tisk předpisů nájmů.
  • Zaúčtování vyrovnávacích faktur do mínusu v případě, že má zákazník přeplatek na zálohových platbách.
 
  • Evidence nájemních smluv přímo v ERP systému.
  • Propojení evidence se správou dokumentů v systému Ordinics na platformě SharePoint online.
 

Chcete vědět víc? Rádi Vás seznámíme s Dynamics 365 Business Central a Microsoft 365, které i Vám pomůžou v efektivnějším chodu společnosti.

Napište nám po kliknutí zde nebo volejte přímo +420 606 765 910
Autor článku:
Pavel Navrátil
Pavel Navrátil
Pavel má na starosti útvar, který se stará o současné zákazníky. Spadá pod něj nejen support, ale i rozšiřování spolupráce a funkcionalit u zákazníků. Je specialista na Dynamics 365 Business Centrál.