Moudří už vědí: Informace, informace, INFORMACE!

Objem dat globálně stále exponenciálně roste. V roce 2020 byl objem dat 31x vyšší než v roce 2010 a v podstatě každé dva roky se zdvojnásobuje. Zdroj: Chicago Analytics Group

I když máte k dispozici správná DATA, tak vám správně neposlouží dokud nedostanou význam, který udělá z dat užitečnou INFORMACI. Aby informace měly ten správný dopad, je nutné je dát do souvislostí – tedy přidat kontext. Informace se pak stane jednoduše sdělitelná a tedy lépe pochopitelná a ve svém důsledku ji bude možné i správně aplikovat.

 
Nástroje Business Intelligence (BI) dokážou pokrýt všechny etapy životního cyklu informace. Pojďme si jen připomenout slovesa popisující proces, který by měla informace projít: Získat, zpracovat, uspořádat, uchovat, vyhledat, zpřístupnit, distribuovat, používat, vyhodnotit, sdílet a aplikovat.

Máte ve firmě nástroj, který toto dokáže? V reálném čase? Jestli ano, pak gratulujeme, jste na správné vlně. Pravděpodobně vám žádná informace neunikne a pokud disponujete dostatkem znalostí, jak informace použít, pak naši pomoc skutečně pravděpodobně nepotřebujete.

Pokud však máte k dispozici dostatek dat, ale jejich zpracování neplyne dostatečně hladce a dostatečně rychle (nejlépe on-line), bojujete s vyhodnocením a distribucí informací na ta správná místa tak, aby mohly být včas aplikované v praxi, DEJTE O SOBĚ VĚDĚT. Velmi pravděpodobně bude mít některý z konkurentů lepší informace než vy. Připomínka skutečnosti, že vyhrává ten, kdo má správné informace ve správnou chvíli, je zřejmě nošením dříví do lesa …
 

Chcete vědět víc? Rádi Vás seznámíme s řešením Microsoft Power BI, které i Vám může pomoct v efektivnějším chodu firmy nebo organizace.

Kontaktujte nás po kliknutí zde nebo telefonicky na +420 607 080 358.
Autor článku:
Radek Farkaš
Radek Farkaš
Specialista ERP