Co je nové v Teams

Opět zde máme spoustu novinek a vylepšení. Pojďme se na ně podívat.

Co je nového ve schůzkách Microsoft Teams

Dynamické zobrazení v týmech

Stále více schůzek probíhá online. Ať už se jedná o hovor, schůzku nebo událost.

Společnost Microsoft nyní oznámila dynamické zobrazení schůzek Microsoft 365 Teams. Toto zobrazení poskytuje optimální rozložení pohledů na prezentace nebo účastníky. To znamená, že náhledy se automaticky upraví, když osoba vstoupí do schůzky, účastník zapne kameru nebo mikrofon nebo když někdo spustí přenos/prezentaci obrazovky.
 
clanekxschuzky.gif
 

Zobrazení v Microsoft Teams

Nový přepínač zobrazení v horním panelu týmové schůzky umožňuje řídit, jak se obsah a účastníci zobrazují. Možná dáváte přednost interakci se svými kolegy v režimu Společně. Fokus skryje všechny náhledy z kamer a přitáhne plnou pozornost ke sdílenému obsahu na celé obrazovce bez dalšího rozptýlení. Přepínač zobrazení bude již brzy k dispozici i v ČR a SR.
 
clanekxzobrazeni.png
 

PowerPoint Live na týmových schůzkách

Díky PowerPointu Live v Teams se moderátoři mohou při prezentaci cítit ještě komfortněji, protože jejich prezentace, poznámky k nim, chat na schůzce a video kanály účastníků se zobrazují v jednom zobrazení. To umožňuje moderátorům vidět tváře, výrazy obličeje i gesta účastníků a lépe na ně reagovat.
 
clanekxpp1.gif

PowerPoint Live také usnadňuje vytváření prostředí pro schůzky tím, že moderátorům usnadňuje potvrzování komentářů k chatu, zvednutých rukou a reakcí. Umožňuje také účastníkům schůzky být flexibilnější se sdíleným obsahem, který je prezentován. Účastníci mohou procházet sdílenými snímky i soukromě a vlastním tempem a skočit zpět na každý snímek, aby nastudovali snímky, aniž by přerušili schůzku. Nevidomí i zrakově postižení uživatelé mohou soukromě zapnout režim vysokého kontrastu a na zobrazované snímky ze sdílených snímků použít čtečku obrazovky.
 
clanekxpp2.gif
 

Živé reakce na schůzkách týmů

Všichni účastníci teď můžou během schůzky reagovat pomocí emoji. Tyto odpovědi pomáhají podporovat interakci na schůzkách a udržovat náladu.

clanekxzivereakce.gif
 
  • Živé titulky ve více jazycích pro události přeloží mluvenou japonštinu, korejštinu, francouzštinu, francouzštinu, francouzštinu kanadskou, španělskou, španělskou mexickou, zjednodušenou čínštinu, tradiční čínštinu, němčinu, švédštinu, holandštinu, italštinu, hindštinu, portugalštinu-brazilštinu, ruštinu a dalších 50 různých jazyků do titulků. Organizátoři akce mohou vybrat až 6 jazyků titulků, které poskytnou účastníkům.
  • Méně hluku v pozadí potlačením šumu na základě AI. Zapnutí potlačení šumu na pozadí usnadňuje kolegům slyšet vás, i když jste v hlučném prostředí.
  • Oznámení o ukončení schůzky dá účastníkům schůzky vědět, že zbývá pět minut z plánovaného času schůzky.
 

Realizace webináře v Microsoft 365 Teams

Registrace účastníků a e-mailová potvrzení

Brzy bude nastavení a provádění webináře stejně snadné jako setkání v týmech. Jednoduše přidáte vlastní registrační stránku pro každého účastníka do schůzky nebo webináře. Po registraci účastníci automaticky obdrží e-mailové potvrzení pro snadnou účast.


Zprávy účastníků

Po webináři můžete pomocí přehledů sledovat účast účastníků, kteří se zúčastnili a jak dlouho se účastnili. Stáhněte si sestavu a zkontrolujte ji nebo použijte data k vytvoření vlastních sestav. Hlášení účastníků bude k dispozici ke stažení jako první a další funkce hlášení v rámci týmů budou k dispozici v příštím čtvrtletí.
 

Co je nového v chatu

Zlepšení mobilního zobrazení

Společnost Microsoft oznámila i aktualizace mobilní aplikace. V budoucnu by například mělo být možné připnout chaty a automaticky přepnout na černý motiv. K dispozici bude také vylepšené prostředí vyhledávání.
 
clanekxmobily.png
 
  • Snadné chatování - ve více jazycích. Jednoduchým kliknutím mohou lidé, kteří mluví různými jazyky, plynule komunikovat mezi sebou díky možnosti překladu příspěvků v kanálech a v chatu. Kontrola pravopisu bude probíhat automaticky v jazyce, kterým píšete.
  • Snadnější přizpůsobení nastavení oznámení.
  • Novou možností bude dočasné opuštění týmu, které můžete zapnout v době své nepřítomnosti.
 

Inovace ve spolupráci

Kontrolní seznam a úpravy publikovaných úkolů

Podnikové týmy teď mohou k publikovaným úkolům přidat kontrolní seznam, ten jim umožní ukládat i podrobnosti o úkolech. Týmy mohou také upravovat publikované úkoly, aniž by musely přistupovat k celému seznamu úkolů.
 

Teams a světu Microsoft 365 rozumíme. Můžeme Vás taky posunout vpřed. Volejte +420 720 034 798 nebo nás kontaktujte jinak.

Napište nám.
Autor článku:
Jan Kukučka
Jan Kukučka
Jan má na starosti strategický rozvoj společnosti a produktů, marketing a cloudové řešení Microsoft 365 a Office 365.